Over ons

Waar het begon

Vijf jaar geleden verhuisde Lennard Westerveld, oprichter van Koaly, naar een andere gemeente. De hobbelige zoektocht naar een nieuwe huisartsenpraktijk begon. Na wat telefoontjes heen-en-weer met verschillende praktijken is het goed gekomen, maar het kostte tijd en bracht frustratie. Ook afspraken en herhaalrecepten waren lastig of niet online te regelen. De ontwikkelaar in Lennard wist: dit moet beter kunnen...

Lennard Westerveld, oprichter Koaly

Lennard: “Ik snap goed dat een huisarts zich wil focussen op patiënten in zijn of haar praktijk. Het onderhouden van een website heeft logischerwijs geen prioriteit en is bovendien weer een hele andere kunst. Maar patiënten zoeken steeds meer naar online communicatiemogelijkheden en informatie, iets waar veel praktijkwebsites nog niet op zijn ingericht. Mijn doel met Koaly is daarom: huisartsen ontlasten op het gebied van websitebeheer en tegelijkertijd patiënten een betere service bieden”.

De ontwikkeling van Koaly

Lennard ging in gesprek met huisartsen en patiënten, om zo de wensen en ervaringen in kaart te brengen. Ideeën over “de ultieme praktijkwebsite” groeiden steeds meer uit tot een sterke visie. De slimme praktijkwebsite die huisarts en patiënt verbindt en ontzorgt was klaar om ontwikkeld te worden.

“Uit onderzoek van Koaly blijkt dat patiënten de website van hun huisarts gemiddeld een 6,8 geven. Vooral op gebied van navigatie en visuele aantrekkelijkheid is nog veel winst te behalen.”

Koaly vandaag

Koaly biedt professionele en gebruiksvriendelijke praktijkwebsites, waar patiënten online de service krijgen die ze van hun huisartsenpraktijk gewend zijn. De Koaly praktijkwebsite is gemakkelijk te implementeren en heeft weinig aanpassing nodig. Patiënten vinden veelgevraagde informatie en functionaliteiten op de juiste plekken terug, in een rustig ogende omgeving. Dit zorgt voor gebruiksgemak bij de patiënt, en minder tijdrovende contactmomenten met de praktijk.

Praktijkwebsite gemaakt met Koaly

Koaly in de toekomst

Koaly onderscheidt zich door na implementatie van de website toegewijd te blijven aan haar klanten. Lennard: “We houden innovaties en zaken als privacywetgeving nauw in de gaten. Alle eventuele zorgen rondom het websitebeheer voor praktijken wordt hiermee weggenomen. Bij toekomstige beslissingen houden we scherp zicht op de beste connectie tussen praktijk en patiënt. Omdat we klein zijn, kunnen we het persoonlijk en compact houden. We zijn vooruitstrevend, maar werken niet de doelen voorbij.”

Neem contact op Bekijk functionaliteiten

Koaly biedt de oplossing

Wat huisartsen en patiënten ervaren

 • Overbodige contactmomenten tussen praktijk en patiënt via telefoon, mail en bezoek
 • Een website die niet voldoet aan de laatste privacy-richtlijnen vanuit de overheid
 • Een moeizaam contact met de websiteleverancier
 • Patiënten plannen een bezoek in op uren die daar niet voor zijn
 • Een website gevoelig voor datalekken
 • Een onoverzichtelijke website, met onaantrekkelijk design
 • Ontoegankelijkheid voor mensen met een beperking

Wat Koaly aanbiedt

 • Slimme functionaliteiten die verzoeken en aanvragen automatisch afhandelen
 • Een AVG-proof website op EU niveau
 • Een volledige website, eventuele aanpassingen zijn zo gedaan
 • Een dynamische agenda die rekening houdt met flexibele openingstijden
 • Een beveiligde omgeving voor communicatie met patiënten
 • Een website met informatie op de juiste plekken in een warme, vertrouwde online omgeving
 • Een website die toegankelijk is voor iedereen

Blijf op de hoogte

We kunnen niet wachten om Koaly aan je te laten zien. Schrijf je in en ontvang een bericht zodra we live zijn.